marți, 3 noiembrie 2009

Si-a revenit lupul!

Scriam, acum vreo doua saptamani, un text care se intitula "A innebunit lupul?". In acea postare imi manifestam surprinderea pentru cateva erori strategice ale PSD si ale candidatului sau, Mircea Geoana, care acceptase pozitia de vioara a doua in fata lui Crin Antonescu.

Intre timp, vad ca Mircea Geoana a inteles ca era intr-o fundatura si a schimbat strategia. Nu prea mai aud nicio vorbulita dinspre PSD referitoare la Klaus Iohannis, singurii care il mai mentioneaza pe acesta fiind liberalii, dar parca nici ei nu mai au aceeasi tragere de inima. Este adevarat ca maine se voteaza in Parlament Guvernul Croitoru si este posibil sa mai apara, sporadic, si referiri la Iohannis. Dar cred ca e clar pentru toata lumea ca Iohannis nu mai constituie o tema importanta de adus pe agenda publica, cel putin nu pentru PSD.

Intre timp, masinaria de partid pro-Geoana pare sa intre, incet dar sigur, in ritm (iar PSD se pricepe bine la campanii electorale, nimic de zis). Sondajele in care Geoana s-a distantat de Crin Antonescu inunda aproape zilnic agentiile de presa, ba unele il dau chiar castigator in fata lui Basescu.

Pe de alta parte, Crin Antonescu a inteles, se pare, ca a trecut momentul sau de glorie cand l-a surclasat pe Geoana, cu ocazia numirii unui nou prim-ministru si incearca sa recupereze teren, criticandu-l si pe liderul PSD. Totusi mi se pare ca echipa PNL nu s-a decis inca daca sa mearga pe strategia atacarii celui care detine functia si e plasat, in aproape toate sondajele, primul, adica Traian Basescu, sau sa-l atace pe adversarul direct pentru intrarea in turul al doilea, adica pe Mircea Geoana. Pana la urma, orice alianta formala sau informala ar face cu PSD, liberalii stiu ceea ce stie toata lumea: in turul al doilea nu vor intra cei doi lideri impotriva actualului presedinte al tarii, ci unul singur contra lui Basescu.

Revenind la tema Mircea Geoana, mi se pare corect sa remarc nu numai greselile, ci si deciziile strategice bune pe care le ia fiecare competitor. De aceea, e normal sa recunosc faptul ca "lupul" pare sa-si fi revenit putin in fire.

Un comentariu:

  1. Daaa, si-a revenit asa de tare ca o sa ia o izbitura la alegeri de o sa i se zburleasca parul. La alegeri se numara voturile, nu se tine cont de sondajele de opinie. E slab tare, e inca sub partid.

    RăspundețiȘtergere