sâmbătă, 31 octombrie 2009

Mailul zilei: Pentadecalog anti-Basescu

Senatorul Orest Onofrei mi-a trimis urmatorul pamflet:

Pentadecalog anti-Băsescu

1. Principiul biunivoc şi echivoc al mandatelor: În România niciun cetăţean nu are dreptul la mai mult de un mandat de Preşedinte. Se exceptează de la acest principiu Ceauşescu Nicolae şi Iliescu Ion, care au dreptul la mai multe mandate (dar nu mai puţin de două şi jumătate pentru fiecare dintre ei). Dacă vreo altă persoană îndrăzneşte să se prevaleze de Constituţie în scopul de a candida pentru un al doilea mandat, vom sesiza Curtea Constituţională.
2. Consecinţă: Având în vedere că intenţiona să candideze în 2009, Băsescu trebuia să-şi dea demisia din funcţia de Preşedinte imediat după ce a fost ales în 2004, pentru că altfel îşi creează un avantaj nemeritat în faţa celorlalţi candidaţi. Dacă nu demisionează urgent, vom sesiza Curtea Constituţională.
3. Corolar: În România nu sunt permise decât referendumurile de suspendare a preşedintelui Băsescu. Se vor face atâtea câte sunt necesare, până se reuşeşte atingerea scopului. Dacă se încearcă organizarea unui referendum pe oricare altă temă, vom sesiza Curtea Constituţională.
4. Axiomă: În România e dictatură totală, instaurată de Băsescu. Singura preocupare tuturor oamenilor de bine / de bun-simţ, în afară de produs bani, trebuie să fie lupta împotriva acestei dictaturi, pe toate posturile de televiziune deţinute sau controlate de aceştia. De asemenea, oamenii de bine au datoria morală de a utiliza pentru cauză şi o sumă egală cu maximum 0,5% din averea lor, dar nu mai puţin de 2 milioane Euro.
5. Legea de fier a democraţiei: Este interzisă lupta împotriva dictaturii Băsescu prin mijloace strict democratice, care presupun un risc prea mare pentru siguranţa statului. Pentru intelectualii sofisticaţi la care nu funcţionează procedeele clasice de convingere şi care manifestă o nostalgie bolnăvicioasă pentru termenul „democraţie”, se va aplica legea simplă a democraţiei, care prevede că democraţia înseamnă să poţi vota pe oricine, cu excepţia lui Băsescu. Dacă se vor constata tentative de încălcare a acestei legi trebuie sesizate de urgenţă OSCE, Autoritatea Electorală Permanentă, Biroul Electoral Central şi Curtea Constituţională.
6. Legea „tot sau nimic”: Mecanismul echilibrului puterilor în stat presupune ca în momentul în care se reuşeşte formarea unei majorităţi parlamentare, aceasta să preia şi atribuţiile Preşedintelui României. Dacă Preşedintele se opune la cedarea prerogativelor sale constituţionale, trebuie sesizată imediat Curtea Constituţională.
7. Lemă: Singurii care au dreptul să se pronunţe cu obiectivitate incontestabilă despre situaţia politică din România sunt Ciutacu, omu’ cu laptopu’, Radu Tudor, Teodorescu şi Badea, precum şi alte persoane pentru care cei de mai sus garantează că au aceleaşi opinii şi care trec testul de obiectivitate. Testul de obiectivitate se efectuează numai în anumite platouri de televiziune, în condiţii standardizate, întrebarea decisivă constând în răspunsul afirmativ la întrebarea: „Nu-i aşa că Băsescu este un tiran nemernic?”. Dacă cineva care nu îndeplineşte una din condiţiile de mai sus îndrăzneşte să se pronunţe în public, vom sesiza Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Curtea Constituţională.
8. Teorema fundamentală a epistemologiei: Criteriul suprem de apreciere a verităţii şi validităţii unui argument este calitatea de a-i produce o pagubă electorală cât mai mare lui Băsescu. Când acest criteriu este greu de apreciat/aplicat, se aplică principiul sursei: valoarea epistemologică a unui argument este direct proporţională cu numărul de critici aduse anterior lui Băsescu de către emitent. Când un argument care se dovedeşte invalid după unul dintre criteriile anterioare devine totuşi convingător pentru mai mult de două persoane, trebuie sesizată Curtea Constituţională.
9. Principiul demonizării: Orice persoană care spune ceva în favoarea lui Băsescu este în mod necesar o unealtă a lui Băsescu (fie plătită, fie şantajată) şi/sau un idiot. Uneltele lui Băsescu sunt duşmanii poporului. Dacă cineva manifestă cel mai mic simptom că devine o unealtă a lui Băsescu, vom sesiza Curtea Constituţională, pentru a i se interzice în mod definitiv dreptul de exprimare celui care, fiind unealtă, nu are cum să fie cetăţean.
10. Principiul reprezentativităţii: Orice persoană insignifiantă devine reprezentativă pentru o întreagă categorie socială sau organizaţie dacă îşi exercită în public datoria civică de a-l critica pe Băsescu. Dacă cineva încearcă să conteste reprezentativitatea, obiectivitatea sau bunele intenţii ale acelei persoane trebuie sesizate Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională.
11. Principiul transformării: Orice idee eficientă de persuadare a electoratului care îi vine în minte lui Băsescu înaintea celorlalţi candidaţi se declară ilegală şi imorală. Dacă poate fi preluată, adaptată sau copiată şi folosită împotriva lui Băsescu, ideea respectivă devine o dovadă a inteligenţei, onestităţii, deontologiei şi democraţiei celor care o vehiculează. Pentru orice neclaritate privind ilegalitatea si imoralitatea ideilor lui Băsescu se va sesiza Curtea Constituţională, care trebuie să se pronunţe cu celeritate.
12. Principiul etic al campaniei: Toate temele de campanie sunt interzise, cu excepţia temei „Jos Băsescu” şi a celor care se subsumează acestui ideal măreţ. În cazul încălcării acestui principiu trebuie sesizată Curtea Constituţională.
13. Ordin de filologie aplicată: Începând cu data emiterii acestui ordin, cuvântul „prostănac” se va exclude din toate dicţionarele limbii române. Se exceptează de la această prevedere cetăţeanul Ion Iliescu, el având voie să-l utilizeze în continuare, dar numai în întrunirile de partid la care presa nu e prezentă sau acasă, cu doamna Nina. Bineînţeles că la prinderea în flagrant a oricărui contravenient se va sesiza Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan”, Academia Română şi Curtea Constituţională.
14. De lege ferenda: În Codul penal, frauda electorală se va defini ca fiind orice declaraţie sau acţiune săvârşită în scop electoral de către Traian Băsescu. Tentativa se pedepseşte dublu. Când nu sunt întrunite toate elementele de calificare a unei fapte ca fiind fraudă, ea se numeşte prefraudă şi se pedepseşte triplu. Propunerea de modificare a Codului Penal în acest sens se va trimite către Parlament, Curtea Constituţională, Curtea de Apel, Curtea Supremă, Înalta Curte de Casaţie, Curtea de la Haga şi Curtea casei din Zambaccian.
15. Legea legilor: Constituie infracţiune citirea acestui pentadecalog de către persoanele cu simţul umorului. Dacă acest lucru se întâmplă totuşi, infractorul trebuie pedepsit prin obligaţia de a se prezenta la vot şi suspendarea dreptului de a urmări emisiuni cu temă politică pe Antena 3, cu excepţia sărbătorilor legale, când i se va permite din considerente umanitare şi pentru reeducare să urmărească „decât” un discurs lung al lui Mircea Geoană. În cazul încălcării legii, nu se sesisează Curtea Constituţională.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu