marți, 27 octombrie 2009

Nu-mi raspunzi la SMS, eu iti scriu atat de des (sa dai banutii)

Domnul Varujan Vosganian are doua domenii de Internet: varujanvosganian.ro si vosganian.ro. N-ar fi nimic ciudat ca senatorul PNL s-a gandit sa-si rezerve ambele nume.

Ciudatenia apare cand vizitam site-ul gazduit la una dintre cele doua adrese, respectiv varujanvosganian.ro. Gasim acolo urmatorul header scris cu rosu:

"Domnul Vosganian a 'uitat' sa plateasca factura pentru realizarea site-ului de pe acest domeniu.
A preferat sa isi cumpere un alt domeniu pe care sa implementeze un blog.
Poate ca, in timp ce domnul Vosganian este ocupat cu 'Romania bunului simt', isi gaseste niste timp sa rezolve si aceasta mica problema.
In cazul in care doreste sa reglementeze situatia neplacuta pentru toata lumea, are contactul nostru."














Din curiozitate am facut rapid o minima cercetare si am constatat ca domeniul varujanvosganian.ro este inregistrat din 18/03/2005, in timp ce vosganian.ro - din 12/06/2009. Nu putem sti daca dl. Vosganian a decis sa isi ia un nou domeniu din considerente de marketing sau tocmai pentru ca intrase in conflict cu firma care ii administra vechiul domeniu.

Cert este ca pentru site-ul vechi lucrase cu E-dea Works SRL, iar pentru noul site cu Immaginet Brander SRL. E-dea Works pare o firma mai mare decat cea de-a doua, cel putin daca ne luam dupa numarul de angajati in 2008 (17 fata de 2) si dupa cifra de afaceri. O coincidenta interesanta este si faptul ca persoanele de contact tehnic pentru site-urile lui Varujan Vosganian au acelasi nume de familie: Mihaiu, adica Radu Mihaiu de la E-dea Works si Victor Mihaiu de la Immaginet Brander.





















Nu cred ca riscam prea mult daca presupunem ca "mesajul rosu" despre datoria in bani ii apartine lui Radu Mihaiu, mai ales ca acesta se decrie pe site-ul firmei sale astfel: "Sunt un om franc şi îmi place să trec direct la subiect". Si a trecut la subiect drept pe site-ul fostului client: "Da-ne banii, nene!". Intelegem ca in ultima vreme dl. Radu Mihaiu a invatat sa fie diplomat, asa ca deducem ca textul de pe site e varianta soft a reactiei si nici nu vrem sa ne gandim cum ar fi cea dura.






Este evident ca intre dl. Vosganian si E-dea Works a survenit un conflict comercial. Nu putem sti ce s-a intamplat cu adevarat si care sunt dedesubturile, daca intr-adevar dl. Vosganian a dat ceea ce se cheama in termeni populari o "tzeapa" sau daca, invers, firma nu a respectat anumite conditii convenite intre parti.

De cealalta parte, aflu ca Victor Mihaiu este Managing Partner la Immaginet Brander si ca acum lucreaza "la cea mai complexa campanie de comunicare din intreaga mea experienta online...". Nu stiu daca e vorba de campania de promovare a dlui Vosganian sau o fi vorba de ceva cu adevarat... grandios.









In fine, asteptam o reactie din partea dlui Vosganian, fie ca ea va consta intr-o declaratie, fie ca mesajul cu pricina va disparea de pe site, ca semn al unei solutionari amiabile intre parti.

Update, ora 18:04: Subiectul este tratat, mai pe scurt, si in Academia Catavencu.

Update, ora 18:47: Tocmai am constatat ca a disparut "mesajul rosu" de pe site-ul varujanvosganian.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu