marți, 1 decembrie 2009

Nu intindeti coarda, ca se-ntoarce roata

Nu intamplator PSD a ales, pentru un miting electoral, Piata Operei din Timisoara, exact in Ziua Nationala a Romaniei. Ar fi trebuit ca acest eveniment sa marcheze cucerirea bastionului simbolic al luptei anticomuniste. Probabil ca stafful lui Geoana a calculat cu cinism ca, fiind 1 Decembrie, cei care nu sunt de acord cu PSD vor avea o retinere in a iesi la proteste. Orice huiduiala ar fi putut fi interpretata, la televiziunile prietene, drept o intinare a Zilei Nationale de catre elemente huliganice. Numai ca sunt destui romani care isi mai aduc aminte, cu indignare, de celebrul discurs al lui Iliescu referitor la o alta intinare, cea a ideologiei comunismului stiintific. Si imi aduc si eu aminte ca, pana la a defila in 2009 cu moastele lui Coposu, in 1990 colegii de partid ai dlui Geoana defilau, la propriu, cu un sicriu pe care scrisesera Coposu, in timp ce mase manipulate strigau "Moarte lui Coposu". Poate ca am iertat, dar n-am uitat.

Mitingul PSD, chiar in Piata Operei, a fost considerat de multi timisoreni o sfidare. Reactia a fost naturala. Este adevarat ca cele doua tabere sunt in prezent atat de amestecate si ceata atat de mare, incat unii au ajuns sa aiba indoieli firesti si ezitari cand e vorba sa aleaga tabara pe care o sustin. Insa exista si destui care au clarificat destul de repede acest aspect si au decis ca nu pot fi, sub nicio forma, in cea care il include pe Ion Iliescu. Nimic surprinzator in faptul ca Ion Iliescu a si iesit si s-a grabit sa-i caracterizeze pe protestatarii din Timisoara ca fiind "necivilizati". Este, totusi, un progres, daca ne gandim ca a ajuns de la "forte obscure care vor sa instaureze un regim fascist" si "golani" la "necivilizati".

Este o vorba care spune ca Dumnezeu, atunci cand vrea sa piarda pe cineva, ii ia mintile. Prin ceea ce face in aceasta campanie, PSD parca tine mortis sa-i trezeasca din amortire pe toti anti-comunistii din aceasta tara. Tine sa ne reaminteasca de marile manipulari din anii '90, tine sa-i radicalizeze chiar si pe cei care, scarbiti de tot ceea ce se intampla in politica, nu mai aveau de gand sa mearga la vot. Cu largul concurs al PSD si PNL, Basescu este transformat, de la zi la zi, intr-un personaj de film american, eroul solitar ce lupta cu fortele raului, unite ca sa-l haituiasca. Erau destui oameni dezamagiti de erorile lui Basescu din acest mandat. Chiar vrea PSD sa vada ce aleg acestia intre erori si crime?

2 comentarii:

  1. Acum, dragi ieseni si draga Georgeta, ati inteles de ce bagam eu cu insistenta La B1 TV serialul ala cu Ceausescu si Revolutia?

    Pregateam miscarea spontana anti-PSD in folosul lui Traian Basescu, ca el, dupa ce a fost un bun comunist, a baut o noapte zdaravn langa Nuti spaima Constiputii si a devenit un bun capitalist. Daca nu ma credeti, intrebati la Cocos, Umbrarescu si Casuneanu, regii asfaltului din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai pesedistule care furi identitatea altora, semnandu-te Radu Moraru, n-ai pic de umor! Nu esti decat, asemenea stapanilor tai, penibil. Penibil. Penibil. Ai inteles sau trebuie sa-ti desenez?

    RăspundețiȘtergere