sâmbătă, 18 iunie 2011

Cum se pregătesc candidații USL pentru sondajul cel mare

Cei care vor cu adevărat să iasă primii în sondaje (și nu sunt doar mâini moarte, nominalizate ca să nu încurce înțelegerile) trag tare, chiar și pe ultima sută de metri. Se știe deja că unii împart pliante, alții s-au apucat cu sârg de ținut audiențe, iar azi am mai aflat și altă metodă utilizată.

M-a sunat o cunoștință veche, de obicei nu foarte interesată de politică, și cu care nu mai vorbisem de mult timp. Printre altele, îmi spune la un moment dat:

”Hai să-ți spun ceva care s-ar putea să te intereseze! Știi cu ce se ocupă Florin Constantinescu?”

Zic: ”Păi, cu ce să se ocupe? E senator, dacă te referi la persoana la care cred eu”.

”Nu-nu, lasă asta”, îmi răspunde amica. ”Stai să vezi ce mi s-a întâmplat. Mă sună cineva pe telefonul fix și văd pe Caller ID un număr 077..........., pe care nu l-am recunoscut. La telefon, o domnișoară:
- Vă sun din partea senatorului Florin Constantinescu și aș vrea să vă pun câteva întrebări, dacă sunteți de acord.
- Bine, zic eu.
- Prima întrebare: Ați auzit de numele senatorului Florin Constantinescu?
- Da, răspund.
- Și aveți o părere pozitivă, negativă, sau neutră despre el?
- Pozitivă, zic.
- Dar de campania cu moliile portocalii ați auzit?, continuă duduia.
- Sigur că da.
- Mulțumesc, la revedere, încheie domnișoara, la fel de amabilă”.

”Aha, deci știai de campania cu naftalina?”, o întreb pe amica mea.

”Nu, ce naftalină? Habar n-aveam de el sau de moliile alea și nici nu mă interesează!”

”Și atunci de ce ai spus că ai auzit? Ca să nu te țină mai mult la telefon?”

”Nu, că n-aveam nicio grabă. Dar nu vreau să le răspund corect. Așa fac și la sondajele pe bune. În ultimii doi ani, au fost de două ori la ușă la mine și le-am răspuns pe dos”.

Va fi comic de tot dacă o nimerește vreun operator de la sondajul USL tot pe ea. Iar dacă se întâmplă să fie chestionați suficient de mulți alții ca ea, s-ar putea să fie de-a dreptul distractiv, nu?

8 comentarii:

  1. Comportamentul "doamnei" din postarea de mai sus verifica perfect proverbul "cum e sacul, si peticul". Adica "doamna" ii minte pe politicieni si politicienii, cand devine cazul, o mint pe ea.

    Asi fi apreciat, doamna Condur, daca ati fi punctat duplicitatea gratuita si penibila a "doamnei" cu apucaturi de politician, desi conditia sa civica nu-i impunea acest comportament neserios, ba din contra!

    Daca Romania se afla de cativa ani buni intr-o fundutura din care nu mai are puterea sa iasa, desi responsabilitatea o au politicienii care au condus-o prost, vina mare o au chiar cei care au parte de proasta administrare, adica cei care s-au mintit pe ei insusi, din oportunism, duplicitate, prostie sau pentru avantajele venite cu galeata de plastic electorala, si au votat in bascalie, fara sa realizeze ca votul lor conteaza si ca ce semeni aceia culegi, si in politica, ca si in viata.
    perseverent.

    RăspundețiȘtergere
  2. ba foarte bine a facut doamna aia si chiar mi-a dat o idee buna. in primul rind ca ala nu era sondaj, era campanie electorala. in al doile rind, la sondaje de ce trebuie sa-i ajut eu pe astia sa cistige alegerile? iaca nu vreau sa-i ajut! nu mai bine le spun adevarul direct la vot? daca vor sa conduca prin sondaje, sa renunte la functiile alea babane si sa conducem noi direct, prin sondaje. aaa, sau ei tin cont de sondaje numai cind au chef? ati auzit la noi de vreun politician sa demisioneze din cauza sondajelor care arata ca oamenii is nemultumiti? sau sa se duca singurel la puscarie cind oamenii spun in sondaje ca a furat de-a rupt? pai ramanea iasiul fara alesi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei cred ca noi credem ca ii credem...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pt. gump.
    Adica, tie nu iti place politicianul ala de la PSD. Esti multumit ca i-a tras-o! Adica, daca sapte ani de basism, mai vrei putin. E treaba ta!
    In rest, jocul asta dea alba-neagra, pe care "civilii" il practica cu politicienii este daunator, in primul rand lor insasi.
    perseverent.

    RăspundețiȘtergere
  5. perseverentule in penibil! eu ma refeream la politicieni in general. dar tu ti-ai dat arama pe fata si ai aratat ca, desi faci pe-a lupul moralist, nu esti decit un postac de partid.

    RăspundețiȘtergere
  6. pt. gump.
    Tu esti un "civil" destept si le sti pe toate.
    Sa fi sanatos! A, sa nu uit: sa traiti, bine!
    perseverent.

    RăspundețiȘtergere
  7. pt. postarea:
    "Ei cred ca noi credem ca ii credem..."

    Eu cred ca intre o mare parte din romani si politicieni s-a creat o mare neincredere periculoasa. Desi sunt motive sa se intample acest fapt, el este foarte periculos pentru democratie. Vrem sa ne intorcem la politicieni numiti prin decret, de marele Carmaci?

    Politicienii romani reflecta toate tarele de caracter, comportamen si educatie ale poporului roman; nu sunt inventati de cineva din afara Romaniei, nu sunt de import si sunt alesi de noi, in cunostinta de cauza.

    Dupa alegeri, romanii se uita in oglind si il vad pe Vanghelie sau Talmaceanu, ca sa dau exemplele cele mai facile, desi pot sa adug si alti imbecili, Solomon, Pinalti, Falca, Simirad, Flutur etc, stramba din nas. Asa e, sunt penibili, da cine i-a votat, aia din Tigo?

    RăspundețiȘtergere
  8. completare. la postrea de mai sus, de la ora 15,44, am uitat sa ma semnez:
    perseverent.

    RăspundețiȘtergere