duminică, 14 iunie 2009

Sedinta PDL de analiza a rezultatelor alegerilor

Update 2: Graficele prezentate de Dan Carlan pot fi vazute pe newsiasi.ro.
____
Update: Se vorbeste tot mai insistent de o strategie a parlamentarilor ieseni de a forta centrul sa reactioneze, demisionand in bloc din functiile de conducere. Deocamdata acest scenariu nu e batut in cuie. Se pare ca Mihaela Popa si-a reafirmat disponibilitatea de a demisiona din functie si ca toti ceilalti parlamentari (inclusiv Petrica Movila, despre care inca nu se stie ce joc va face) si-au manifestat nemultumirea fata de rezultate si fata de situatia din PDL Iasi, desi nu au cerut frontal demisia lui Dan Carlan.
Daca se va incerca punerea in practica a strategiei cu demisiile in bloc vom afla, cel mai posibil, abia maine. Deocamdata, inca e ceata la PDL Iasi.

____
Astazi a avut loc asteptata sedinta a PDL Iasi de analiza a rezultatelor alegerilor. Unii sperau ca aceasta intrunire se va solda cu niscaiva capete taiate.
Din cate inteleg, nu s-a intamplat asa, fiindca nu s-a votat nimic.
Sursele confirma ca a fost o sedinta tensionata si ca Dan Carlan a fost atacat in discursul Mihaelei Popa si al lui Daniel Oajdea. In schimb, acesta a prezentat niste materiale cu date statistice care ar arata ca de fapt parlamentarii PD-L si unii dintre primari nu si-au facut datoria la aceste alegeri.
Asadar, se pare ca deocamdata situatia in PDL Iasi ramane tensionata, dar stationara. La aceasta ora, unii participanti continua discutiile in mediu informal.

3 comentarii:

  1. Pai strategia lui Carlan e clara: 1. pleaca de la premisa ca parlamentarii PD-L, cu exceptia unuia, au colegiile in municipiu; 2. arata ca PD-L-ul are trend descrescator in judet ca intreg din cauza trendului descrescator din municipiu. Concluzia sa, ce rezulta din aceasta inferenta: parlamentarii trag judetul in jos :-). Ce-i lipseste acestui rationament ca sa fie corect: demonstratia ca rezultatele din municipiu depind exclusiv de parlamentarii alesi si nu de alte cauze, cum ar putea fi prezumtivul blat Carlan-Nichita de care vorbea Oajdea.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Aristotel
    Rationamentului facut de tine, nu?
    @Getty
    "tensionata, dar stationara" - imi place cum suna :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, probabil ca mi se trage de la cotele apelor Dunarii :).

    RăspundețiȘtergere