marți, 16 iunie 2009

OTV in SUA? Never ever!

Citeam astazi ca David Letterman, vedeta americana de televiziune care este gazda emisiunii CBS "The Late Show", si-a cerut scuze public si repetat pentru o gluma cu aluzii sexuale pe care a facut-o despre fiica guvernatorului statului Alaska, Sarah Palin. Se pare ca gluma respectiva a dus deja la retragerea unui client publicitar al CBS si se pune pe roate si o campanie "Fire David Letterman", cu proteste in fata studioului TV.
Intamplarea ridica din nou problema fragilului echilibru care trebuie mentinut intre asigurarea libertatii de exprimare si respectarea demnitatii umane, a drepturilor minorilor si, in general, a bunelor moravuri. Nefiind o telespectatoare a show-ului respectiv, mi-e greu sa apreciez cat de grava a fost gluma, mai ales ca intre timp Sarah Palin insasi se pare ca a acceptat scuzele lui Letterman, pe care il numise initial "pervers batran". Dar nu ma pot abtine sa nu fac o comparatie cu ceea ce se intampla prin televiziunile romanesti.
Ieri am citit pe dailybusiness.ro un interviu cu Dan Diaconescu, interviu din care am aflat ca, satisfacut de otevizarea televiziunilor din Romania, acesta se gandeste deja sa-si cloneze postul si in alte tari, prima "victima" fiind Austria.
Revenind la intamplarea cu Letterman, nu stiu cat de bine ii va merge OTV-ului austriac, dar cred ca in Statele Unite este evident ca nu ar avea nicio sansa.

Update 25.06.2009: Aflu azi ca atacul clonelor nu va avea loc in Austria, ci in Turcia. Aferim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu