joi, 23 iulie 2009

Simirad sau Adascalitei?

In conflictul dintre cei doi membri ai PSD din conducerea Consiliului Judetean Iasi, Gheorghe Nichita i-a "certat" pe amandoi (declaratiile au aparut in Iasiplus), dar l-a "altoit" mai tare pe Simirad, despre care a afirmat ca vrea sa-si faca mosie la CJ.
Urmeaza sa se discute acest caz si intr-o sedinta la partid si probabil ca vom afla pana la sfarsitul saptamanii cine are mai multa sustinere in PSD.
Deocamdata am introdus pe blog un sondaj referitor la acest caz, in care puteti sa spuneti care dintre cei doi credeti Dvs. ca are dreptate.

2 comentarii:

  1. Sustinerea lui Simirad in PSD este ... vinare de vint. Sint destui opozanti ai lui Nichita, dar prea putini in tabara lui Simirad.
    Iar in judet / rural, acolo unde a adunat ceva voturi, Simirad a pierdut si bruma de sustinere pe care o avea in 2008. Pe mina sa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, dar nu trebuie sa gandim doar in termeni de sustinere electorala. Nu putem face abstractie total de faptul ca detinerea unei functii cum este cea de presedinte al CJ ofera, totusi, niste parghii utile pentru schitarea unor loialitati conjuncturale. Faptul ca nu controleaza Consiliul nu inseamna automat ca nu sunt si lucruri/oameni care depind de el. Nu stiu ce oportunitati mai poate oferi la schimb, dar rau sigur mai poate face daca e calcat tare pe coada. Mai ales in situatia asta de criza, cred ca se pot gasi destui oameni care nu sunt dispusi sa-si riste slujbele, contractele sau finantarile nici macar pentru o luna. Am vazut prin partide si oameni care se vand pentru mult mai putin (incredibil, unii pot fi atrasi chiar si cu doua beri si iluzia ca sunt importanti pentru "seful").
    Sa nu uitam si de revoltatii aflati in cautarea unui "cal" pe care sa parieze, dispusi sa incropeasca o tabara cu oricine.
    E adevarat ca situatia pare sa evolueze in defavoarea lui Simirad cu trecerea timpului si ca "brandul Simirad" apare tot mai prafuit, dar subestimarea adversarului ramane una dintre principalele cauze care au dus la pierderea bataliilor din toate timpurile.
    Mai mult, exista si ipoteze de lucru care pot schimba situatia. De exemplu, daca PSD si PDL ar rupe alianta, inainte sau dupa prezidentiale?....

    RăspundețiȘtergere