marți, 14 iulie 2009

Cine este Sorina Luminita Placinta?



Nu se stiu pana acum foarte multe lucruri despre cea care a fost nominalizata pentru functia de ministru la Tineret si Sport, in afara de faptul ca e senator PD-L de Vrancea, vicepresedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. De aceea, mai adaug si eu cateva informatii.

Sorina Luminita Placinta a fost aleasa intr-o circumscriptie dificila pentru PD-L, in fieful lui Oprisan, dar a obtinut mandatul la redistribuire, clasandu-se abia a doua, la o diferenta de vreo 5700 de voturi de primul plasat, pesedistul Gica Duta.

Doamna Placinta nu este intamplator si vicepresedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Suediei, fiindca, din cate stiu eu, este casatorita cu un cetatean suedez ceva mai in varsta.

Senatoarea Placinta este patroana unei fabrici mari de confectii din Focsani (cu peste 3000 de angajati), SORSTE, motiv pentru care declara anul acesta pentru Libertatea: "Mi-as dori sa-i fac si presedintelui Basescu haine".

Pana una-alta, le furnizase colegilor din Parlament costume personalizate:
"M-am gandit ca barbatii din Parlament ar putea sa poarte costume facute la fabrica noastra, asa ca in urma cu cateva luni le-am adus cateva mostre. Au fost incantati de calitatea croielii si a materialelor, fapt pentru care si-au comandat costume. Ca sa fie deosebite le-am si personalizat, asa ca fiecare posesor de costum are trecut numele pe el", a explicat doamna senator.

In afara de calitatea de actionar la SORSTE SA, senatoarea este asociat la alte societăţi: Spapmen, Depsorste si Milcofil SA. Are o situatie materiala foarte buna, detinand mai multe imobile si terenuri in Focsani, dar si un imobil în Elveţia, la Montreux.

Ca senator, doamna Placinta a fost destul de activa, avand pana in prezent 15 luari de cuvant in plen, 12 declaratii politice si 11 initiative legislative.

Update :): Din cate stiu, Marian Oprisan nu are dreptate: costumele pentru parlamentari nu au fost oferite gratis (cel putin nu pentru toti), ci pe bani, si inca destul de multi. Mai intrebati si voi pe la parlamentarii care au "beneficiat"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu