marți, 1 mai 2012

De 1 Mai, protest inedit al străzilor Iaşului

În după-amiaza aceasta, bulevardul Anastasie Panu s-a surpat, lângă parcarea de la Casa de Pensii apărând o groapă de toată frumuseţea. Acesta a fost, probabil, modul în care străzile Iaşului s-au gândit să protesteze faţă de abuzurile la care sunt supuse din cauza campaniei electorale şi, în acelaşi, timp, un mod inedit de a sărbători Ziua oamenilor care muncesc ...în Primărie. 
 Foto 1: Pe marginea gropii (la propriu), Mihai Chirica şi Daniel Oajdea

Lucrările la această stradă sunt recente, de anul trecut, şi urma doar să se mai ridice drumul la nivelul căii de rulare a tramvaiului. De prisos să mai spun că bordurile cele noi, puse de câteva luni, n-au rezistat nici ele nici măcar o iarnă, fiindcă acum sunt toate crăpate sau „mâncate” de vreme, de parcă ar avea vreo cincizeci de ani. Desigur, un semn al calităţii lor deosebite. 

Dar dacă puţini se uită la borduri, groapa e prea mare şi prea adâncă pentru a trece neobservată. La faţa locului a sosit Poliţia locală, presa şi, după ceva timp, Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei, care mai are puţin şi devine ubicuu, fiindcă strategii lui Gheorghe Nichita îl trimit peste tot pe unde primarul n-are chef să apară. 

S-a mişcat foarte repede şi aspirantul la fotoliul de primar, Daniel Oajdea, care a făcut o mini-conferinţă de presă ad-hoc pe marginea gropii buclucaşe. 
Foto 2: Daniel Oajdea, declaraţii de presă lângă crater. Chirica, mai la distanţă, ca să nu-i strice cadrul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu