miercuri, 9 decembrie 2009

Ne lasi?

De pe vremea lui Ronald Reagan a aparut conceptul de politician Teflon, caruia niciun scandal si nicio acuzatie nu-i stirbesc prea mult din popularitate. Ceea ce pe altul l-ar distruge, nu se lipeste, pur si simplu, de acest tip de oameni, care sunt un fel de vase de teflon ale politicii. Daca ne gandim numai la filmuletul lansat (sau cel putin prefatat) de Patriciu, cred ca putem spune ca Basescu este un politician Teflon. Care ar fi explicatia, e ceva mai greu de spus.

Prin comparatie, a aparut si conceptul de politician Velcro (acea banda cu gherute careia romanii ii spun "scai"). Politicianul Velcro este acela de care se lipesc toate gafele si toate greselile si care, atunci cand se afla intr-o groapa pana la genunchi, se afunda singur pana peste cap. Cred ca e inutil sa spun ca Mircea Geoana este un politician Velcro, unul despre care nici nu mai stii cand plateste pentru prostiile proprii si cand e, pur si simplu, ghinionist. Cine poate spune cu precizie daca Dl Geoana este doar un perdant pe baza erorilor savarsite sau un perdant din nascare, adica un loser autentic?

Numai ca nici eticheta de "prostanac" si nici cea de "jinx" nu sunt compatibile cu pozitia de presedinte al unei tari. De un prostanac poti sa razi. Pe un prost rotund, fara toarte, il dispretuiesti. Un prost agresiv te enerveaza. Iar cand intalnesti un ghinionist iremediabil spui "Piei, drace!", iti scuipi in san si fugi cat mai departe, sa nu atraga ghinionul si asupra ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu